Verslagen

Top Jazz in de Oude Helena Kerk zaterdagavond 4-3-2023.
Een optreden van de Beets Brothers (afkomstig uit Groenlo) een begrip in de Jazz scene over de hele wereld. Organisator het HelenaHuis heeft duidelijk een goede greep gedaan met dit orkest. In samenwerking met Kerkbestuur, LSA en het Restauratiefonds werd deze avond een succes.
Ladyspeaker mevr. Te Brake verzorgde deze avond de aankondiging en afsluiting. Zo’n ca.330 jazzliefhebbers / bezoekers bezochten het concert in de OHK.
Zij werden getrakteerd op een prachtig instrumentaal concert, het Beets trio aangevuld met een drummer bespeelden een tenorsaxofoon, contrabas en piano.
De saxofonist oogstte veel bewondering vanwege zijn uithoudingsvermogen, maar ook de andere 3 mochten veelvuldig applaus in ontvangst nemen met daarbij staande ovaties.
Het publiek genoot zichtbaar en was na afloop vol lof, met deze musici was volgens kenners een topper in huis gehaald.
Het geplaatste (nieuwe) Broekhout podium heeft hier voor de 1e keer haar nut bewezen.
Henk Heijnen sprak aan het einde namens het HelenaHuis enkele woorden van dank aan alle medewerkenden.
Het Restauratiefonds verzorgde in de pauze de consumpties in zaal Elim, hier was het een gezellige drukte.
De PGA mocht € 520,00 aan huur ontvangen voor gebruik van Kerk en zaal Elim.
Het Restauratiefonds noteerde een bruto-opbrengst aan consumpties van € 674,50.
Voor de vrijwilligers/medewerkers was er een gezellige “nazit” in het HelenaHuis ter afsluiting.

Een avond voor het herhaling vatbaar.

De wandeltocht door de buurtschap Dale, gehouden op zondag 12 februari had onder frisse maar prima weersomstandigheid plaats.

251 deelnemers liepen de door onze organisatie
uitgezette tocht deels door mooie binnenpaadjes, harde wegen, langs slootjes, beken, vijvers en door stukjes bos. Enkele stukken harde weg waren onontkoombaar.
De start was om 11.00 u. aan de Romienendiek bij de GUV-parkeerplaats, echter om 10.50 u. stond al een 10-tal wandelaars klaar om op pad te gaan.
165 wandelaars liepen de 7 km. en 86 de 12 km. route welke op papier stond. Velen namen hun hond(en) mee op de tocht.
Enkele wandelaars zijn enigszins gaan dwalen door plaatselijke onbekendheid, kleine onvolkomenheid in de beschrijving of het niet goed opletten. Algemene reacties “mooie tocht”, “goed uitgezet” en “bedankt” vielen de organisatie ten deel. De pauzes aan de Boterdijk en Aladnaweg werden goed bezocht (door een enkeling gemist).
Het Restauratiefonds kijkt met voldoening terug op deze dag en wil alle gastadressen, wandelaars en bestuursleden bedanken.
Bruto-opbrengst van deze tocht, dank zij de gulle deelnemersbijdragen, € 1.700,00 afgerond.
Volgende tocht naar verwachting 11-2-2024.

Terugblik op een geslaagde Adventsmarkt 2022.
Met dank aan alle medewerkers!

Zaterdag 10 dec. 2022 was onze 28e Adventsmarkt, we kunnen weer terug kijken op een sfeervolle dag met fijne achtergrondmuziek. Het weer was ons gunstig gezind. De standhouders deden over het algemeen goede zaken en zijn tevreden over de organisatie. 
Traditioneel waren er weer “kniepertjes” en bloemstukjes gemaakt door talrijke vrijwilligers, vers gebakken oliebollen, een verloting, boekenverkoop en keuken trokken allemaal veel belangstelling maar ook de kramen van derden.
Heel veel werk is vooraf en tijdens de Markt verzet door bestuur en heel veel vrijwilligers.
Te denken aan 4 middagen deeg maken en kniepertjes bakken, 4 dagen bloemstukjes maken, het inzamelen, sorteren en ordenen van de boeken, het inrichten van de marktkramen, kadeau’sregelen voor de verloting, inkopen voor Elim en de keukenkraam op de Markt, het bemensen van de kramen en al ver vooraf het aanschrijven van de kraamhouders en kooroptredens.
Ook de expositiecommissie is al in het voorjaar bezig met het aanschrijven van exposanten en daarna met het innemen en plaatsen van de stukken, na afloop weer uitleveren. Dit jaar was het aantal inzendingen met 31 stukken helaas wat minder dan gewoonlijk, wel werd de ruimte enigszins opgevuld met prachtige tekeningen van diverse scholen uit de omgeving.
De expositie op zaterdag werd bij tijd en wijle opgeluisterd door enkele koren welke zich in een goed gehoor mochten verheugen.
De kerstman met arrenslee en de vuurtonnen werden dit jaar wel gemist door het publiek.
Tijdens de expositie op 9-10- en 11 december werd er door het publiek vaak met de commissie en kunstenaars gesproken over de kunstzinnige uitingen.
De organisatie, het Restauratiefonds voor de Oude Helenkerk, was blij met zoveel medewerking, belangstelling en het goede verloop van de Markt en de expositie.
Helaas waren dit jaar de kosten van inkoop en kraamhuur aanzienlijk hoger dan voorgaande jaren. Een bruto-opbrengst van ruim € 9.200,00 resulteerde in een netto-bedrag groot € 4.170,00.
Toch weer een fraai bedrag voor aanvulling van onze onderhoudskas.
Adventsmarkt 2023 staat gepland voor zaterdag 9 december.
De kunstexpositie 2023 is gepland voor 8-9-10 december.

 

 

 

 

 

 

“Na 2 jaren corona-problemen heeft het SRF-bestuur dit jaar de draad weer opgepakt en diverse activiteiten op touw gezet. Enkele tegenslagen op vrijwilligers- en materiaalgebied lijken grotendeels overwonnen te zijn.
Ook wij blijven niet gespaard voor enkele prijsverhogingen van inkoop /huur materialen en zullen daardoor enkele van onze tarieven moeten aanpassen.
Onze traditionele Adventsmarkt mag zich dit jaar verheugen op een 30-tal stands en ook de kunstexpositie in de OHK gaat weer door.
Wij hopen van harte dat dit najaar alle activiteiten normaal doorgang kunnen vinden.
SRF gaat ervoor!

Enschedees Byzantijns Kozakken Koor

“Na een moeizame verkoopaanloop, mochten wij ons vanmiddag toch verheugen in een 160 tal bezoekers.

De bezoekers kwamen o.a. uit Uden, Epse, Amersfoort, Deventer, Enschede en de Achterhoek w.o. Aalten.
Zij hebben genoten van Russisch-Orthodoxe zang van het Enschedees Byzantijns Kozakken Koor.
Jammer was dat het koor met 3 zieke leden kampte en daardoor 2 nummers moest laten vallen.
Het koor vond het weer fijn om in de Oude Helena Kerk te mogen optreden, zeker na de coronapauze.
Er werd even stil gestaan bij het leed wat nu in de Oekraïne heerst, uit Mariopoel stammen de Kozakken.
Met een aangepast programma heeft men toch gemeend te moeten optreden, regelmatig mocht men publieksapplaus in ontvangst nemen. Met een toegift van het “Onze Vader” in het Russisch werd afgesloten, waarna het koor een staande ovatie ten deel viel.

Het Restauratiefonds had een 50-tal gratis kaarten beschikbaar gesteld voor de Oekraïnse vluchtelingen,

hiervan is helaas geen gebruik gemaakt, voor het overige kunnen we terug zien op een geslaagde middag.”

Bruto-opbrengst € 2.215,65.

                                  

Opbrengst adventsmanifestatie

We kunnen terugzien op een goed verlopen Adventsmanifestatie, veel publiek, gezelligheid, 34 kramen met diversiteit, de replika grafkelder met film als publiekstrekker. Ook de (nieuwe)…

Byzantijns Kozakken Koor

Afgelopen zondag 22/12 was het concert van het Enschedees Byzantijns Kozakken Koor in de Oude Helena Kerk a.d. Markt te Aalten. Rond 14.00 u kwamen…