Byzantijns Kozakken Koor

Afgelopen zondag 22/12 was het concert van het Enschedees Byzantijns Kozakken Koor in de Oude Helena Kerk a.d. Markt te Aalten.
Rond 14.00 u kwamen de eerste bezoekers binnen, waarna de Kerk gestadig vol liep, om 15.00 u. een korte openingstoespraak door onze voorzitter Henk Roelofse.
Daarna begon het concert rond 15.10 uur.
Het concert van het Enschedees Byzantijns Kozakken Koor heeft veel positieve reacties ontlokt, er waren al vragen voor een herhaling in 2020.
Mensen kwamen uit de gehele regio en zelfs uit Duitsland.Ruim 350 bezoekers hebben genoten van prachtige koorzang van de mooi uitgedoste zangers.De solozang van een enkele, duo of kwartet zangers kwam ook heel goed over, wat een prachtige stemmen. 
Voor de pauze waren er wat minder bekende stukken, na de pauze kwamen meer bekende stukken voorbij, waarbij het publiek meedeinde en klapte, er werd afgesloten met het zingen
van een 3-tal Nederlandstalige kerstliederen.
Na de koffiepauze in Elim kon men de trappen naar de Kerk weer betreden onder kaarslicht evenals bij het voldaan verlaten van de Kerk rond 17.30 u.
Met de koorleden volgde nog een gezellige nazit in Elim met een hapje en een drankje. Het Restauratiefonds is zeer verheugd over het verloop van de dag en het aantal bezoekers, een netto-opbrengst van netto ca. € 3.500,00 kan worden bijgeschreven.